Climaversity Video Contest - Такмичење на Универзитету у Крагујевцу

Идеја такмичења је подићи свест о заштити животне средине и предложити практична решења за енергетски ефикаснији и здравији начин живота на Универзитету. Сви студенти и запослени на Универзитету који желе учествовати могу послати једноминутни видео у коме ће на креативан и оригиналан начин изложити своја решења за неке од проблема на Универзитету у вези са животном средином и њеним очувањем (одлагање отпада, потрошња енергије и воде, свакодневне навике, зелене површине и њихово очување, итд.).

Сви заинтересовани могу доставити своје идеје у виду једноминутног видео записа у MP4 формату, максималне величине до 15 MB, најкасније до 3. маја 2021. године преко V4GU платформе.

За седам најбољих идеја на Универзитету у Крагујевцу, V4GU пројекат је обезбедио вредне награде (електрични бицикл, 3 електрична скутера и 3 паметна сата). Награде ће званично бити уручене на церемонији 17. маја 2021. године.

Поред тога, сви видео записи који буду учествовали у такмичењу ући ће у избор најбоље идеје на нивоу свих пет универзитета. Видео записи биће објављени 4. маја на Инстаграму, где ће гласовима публике бити одабран најбољи.

Више детаља о такмичењу можете пронаћи на страници Универзитета у Крагујевцу и V4GU Video Competition.