Презентација стипендија за праксу и истраживачки боравак у Немачкој

Драге колеге,

Уколико вас занима пракса или истраживање у Немачкој - имамо праву информацију за вас!

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Природно-математичким факултетом Универзитета у Крагујевцу и Немачком фондацијом за животну средину (DBU) организује Презентацију стипендија за праксу и истраживачки боравак у Немачкој, која ће се одржати у петак, 26. јануара 2024. године са почетком у 13.00 часова на Природно-математичком факултету (салa А-I-1).

Овај програм стипендија намењен је мастер дипломцима који су диплому стекли у последњих 5 година, мастер студентима при крају студија или студентима докторских студија (у току студија), којима пружа прилику да обављају праксу или спроводе истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације, приватне компаније).

Програм подржава најшири спектар струка, уз услов да је предлог пројекта у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије. Програмом је обезбеђена месечна новчана накнада, као и трошкови здравственог осигурања, док су трошкови истраживања углавном покривени од стране институције домаћина.

Током презентације разговараћемо о начину пријаве и роковима за пријаву, потребној документацији, процесу селекције и користима које можете имати, а биће прилике и за дискусију.

Презентацију ће водити Мина Радић, Крагујевчанка, алумниста DBU мреже, тренутно студент докторских студија у Немачкој.

Придружите нам се и информишите се о могућностима које вам овај програм стипендија пружа.

Очекујемо вас!