Jубиларни 10. скуп Међународне асоцијације физико-хемичара

Велико нам је задовољство да најавимо конференције 10th World Conference on Physico Chemical Methods in Drug Discovery and Development и 6th World Conference on ADMET and DMPK које ће истовремено бити одржане у оквиру јубиларног 10. скупа Међународне асоцијације физико-хемичара (International Association of Physical Chemists – IAPC). Kонференције ће бити одржане у згради Ректората Универзитета у Београду у периоду 4-6. септембар 2023. године у организацији IAPC-а и Универзитета у Београду – Хемијског факултета.
Летња школа под називом 6th European Summer School on Drug Development  у трајању од два дана (2-3. септембар 2023), а намењена првенствено студентима и младим истраживачима, али од користи свима који су заинтересовани за област, биће одржана на Универзитету у Београду – Хемијском факултету као увод и теоријска основа за конференцију.
Детаљне информације о конференцијама и летњој школи доступне су на интернет страници.
Kонференције окупљају научнике и истраживаче са универзитета и из фармацеутских компанија из свих делова света у циљу презентације оригиналних научних истраживања, размене искустава и дискусије о новим изазовима у дизајну и развоју лекова. На конференцијама ће бити приказана најновија достигнућа у развоју и примени физичко-хемијских метода значајних за процес дизајна и развоја лекова. Неки од водећих светских експерата из области потврдили су долазак у Београд.
Kако се овакав скуп први пут одржава у Србији, надамо се да ћете препознати његову важност и узети учешће у његовом раду. Задовољство ће, верујемо, бити обострано.

За учеснике из Србије обезбеђене су ниже котизације (потребно је директно се обратити неком од чланова локалног организационог тима или на званичну е-маил адресу конференције iapc-10@iapchem.org).