ПРЕДАВАЊЕ МАЈЕ ЂУКИЋ

Секција за хемију животне средине Српског хемијског друштва ове године обележава 40 година постојања. Како је ово важан јубилеј, а проблеми везани за животну средину делују актуелније него икад, желимо да обележимо 40 година на посебан начин. Стога Секција покреће циклус предавања из области животне средине који ће укључити водеће стручњаке из свих универзитетских центара у нашој земљи.

 Жеља нам је да обележавање годишњице оснивања Секције додатно повеже и продуби сарадњу међу њеним члановима, универзитетским центрима и свим колегама које животна средина занима и који желе да допринесу њеној заштити. Секција је захвална универзитетима у Новом Саду, Београду, Крагујевцу и Нишу који су се одазвали нашем позиву да организују предавања која ће бити организована у хибридној форми, тако да ће их путем интернета пратити сви који су заинтересовани без обзира на место у коме се налазе.

Поред циклуса предавања Секција ће приредити и организоване посете музејској збирци Хемијског факултета Универзитета у Београду. Специјална бесплатна вођења посвећена најранијим анализама минерала и лековитих вода са  територије Србије биће организована 20. маја и 20. новембра.

Са нашег Института за хемију предавање ће имати др Маја Ђукић, научни сарадник и др Владимир Михаиловић, доцент. Др Владимир Михаиловић је предавање одржао, што можете прочитати овде.

План предавања можете видети овде.

Др Маја Ђукић ће своје предавање под називом Заштита животне средине у срцу Србије - од ЛЕАП-а до рецикломата одржати 20. јуна у сали А-I-21 са почетком у 12 часова. Предавање је могуће пратити и онлајн, путем Microsoft Teams платформе.

Позивамо све заинтересоване на ово, а и многа друга занимљива предавања која ће бити организована.