BASF Innovation Hub 2022

BASF Innovation Hub 2022 – jedinstvena prilika za inovatore i startape

Са великим задовољством обавештавамо вас да водећа светска хемијска компанија BASF и ове године подржава стартапе, без обзира на њихов ниво развијености и самосталне иноваторе, укључујући генијалне умове и идеје из Србије.

Допринос идејама које се баве кључним еколошким изазовима данашњице су у фокусу BASF Innovation Hub 2022 обухваћени концептом обновљивих извора енергије – Reneweables.

Најбоља иновација или стартап идеја на локалном нивоу добија прилику да као победничко решење обезбеди за себе иницијалну подршку у вредности од 2.500 EUR, као и могућност за даље учешће у Великом финалу и додатно финансирање у износу од 5.000 EUR – без обзира на то да ли ће BASF наставити да подржава идеју.

 BASF Innovation Hub 2022 састоји се од две главне целине:

  • BASF Innovation Hub 2022 локални догађаји: представља прву фазу. Након Фазе пријаве, 5 најбољих идеја на локалном нивоу добија прилику да се представи пред Локалним жиријем, који ће одабрати победника локалног такмичења. Победници локалних такмичења аутоматски се квалификују за BASF Innovation Hub 2022 Гранд Финале.
  • BASF Innovation Hub 2022 Гранд Финале: друга фаза - представља јединствену прилику за победнике на локалном нивоу да представе своје иновације и старап идеје још широј публици и потенцијално осигурају додатну инвестицију за свој даљи развој.

Земље учеснице: Аустрија и Мађарска (заједнички локални догађај), Босна и Херцеговина, Хрватска, Србија и Словенија (заједнички локали догађај), Бугарска, Грчка, Чешка Република и Словачка (заједнички локални догађај) и Румунија.

У оквиру концепта Renewables, BASF Innovation Hub 2022 подржава идеје које покривају неке од следећих тема:

  • Чиста енергија (примери укључују: дигитална решења са фокусом на повећање енергетске ефикасности, решења за повећање удела обновљивих извора енергије у напајању (термална, соларна и енергија ветра), решења за топлотну енергију и изолацију, оптимизација грејања, хлађења и вентилације, декарбонизација енергетских система и промоција технологија са нултом емисијом штетних гасова);
  • Паметни транспорт (примери укључују: материјале за Li-Ion батерије, биогорива/адитиве, материјале за горивне ћелије, електромагнетне и еколошки прихватљиве непропустљиве, али издржљиве материјале за ЕQ решења за становање)
  • Стратегије одрживе пољопривреде (примери укључују: технологије прецизне примене, саветодавне услуге за дигиталну пољопривреду, решења за дигиталну пољопривреду, решења која доприносе побољшању одрживости прехрамбених система, производи за заштиту усева, биолошка заштита усева);

Пријаве су отворене и трајаће до 16. септембра 2022. године. Локални жири из сваког региона одабраће 5 такмичарских идеја. Једна од пет идеја добиће прилику да учествује на Innovation Hub 2022 Гранд Финалу.

Више информација о пројекту и роковима можете пронаћи на вебстајту: join-innovationhub.com, а како је то изгледало прошле године погледајте на званичном YouTube каналу догаћаја на следећем линку

Terms and conditions 2022